KARTAL'IN YENİ DÖNERCİSİ...


Alişan Usta Kartal'da açılalı henüz üç ay oldu. Ancak mekan döner konusunda köklü geleneğe sahip. İnternet sitesindeki açıklamaya göre 1957'de Erzincan'da başladıkları lezzet yolculuğunda varisleri İstanbul'da devam ettirmekte.Ben ise açıldığından bu yana mekanı iki defa ziyaret ettim. Mekandan ve tattığım lezzetlerden bilgiler aktarmaya çalışacağım.






Mekanın hem iç hem dışı dekorasyonuna gerçekten özen göstermişler. Kartal'da bulunduğu bölgenin sayılı mekanlarından olabilir.


Alişan Usta'daki  lezzet turuma öneri üzerine mercimek çorbası ile başladım. İçindeki tereyağ ve kıtır ekmeği ile lezzetini çok yukarı taşımış. Muhakkak denemenizi öneririm. 

Mercimek Çorbası

Ara sıcak olarak tercihim içli köfteydi. Üzerindeki bol antepfıstığını görünce tatlı siparişimiz geliyor zannettik. :)

İçli Köfte
Gelelim uzmanlık alanları dönere...Titizlikle yaptıkları döneri önünüze servis ediyorlar. Odun ateşinde pişiriyorlar ve piyasadaki rakiplerine göre porsiyon fiyat dengesi gayet uygun. Ayrıca ekonomik tercih arayanlar için pide, ekmek ve dürüm arası döner de mevcut.

Döner
Yemek menüsü bununla sınırlı değil. İskender ve pilav üstü döner de var menüde ızgara sevenler için farklı seçenekler de mevcut.

Dönerin lezzeti yanında yanında servis ettikleri şeylerin de en ince ayrıntısına kadar düşünmüşler. Örneğin; dönerin yanında verdikleri salata malzemesi ve sosu ile farkını ortaya çıkarmış. Lavaşı ise dışarıdan temin etmiyorlar bizzat kendi tandırlarında pişiriyorlar ve sıcak bir şekilde servis ediyorlar. 


Gelelim finale.. Tatlılara... Künefe, sütlaç, trileçe gibi çeşitleri bulabilirsiniz. Benim tercihim ilk künefeydi ve gayet memnun ayrıldım.

Künefe
İkinci ziyaretim de ise menülerine yeni eklenen trileçeydi. Boşnak bir teyzeye yaptırdıkları trileçe bugüne kadar yediklerim içerisinde en hafif ve en lezzetlisiydi.

Trileçe

Son olarak mekanın işletmecilerden bahsetmek istiyorum. Başta da söylediğim gibi lezzetten mekanın iç dekoruna kadar her şeye özen gösteriyorlar. Ama asıl öne çıkan yanları samimi olmaları. Memnun olmadığınız bir durumda kesinlikle kendilerine iletin. Size yardımcı olacaklarına eminim.



İletişim Bilgileri: 

Adres:   Petrol İş Mahallesi Kızılay Bulvarı No:85 Kartal/İstanbul
Tel:       0 216 374 47 74


Alişan Usta Döner & Izgara Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Yorumlar

Popüler Yayınlar