DRISTOR KEBAP

Yurt dışına çıktığınızda eğer yemek konusunda çeşitli hassasiyetleriniz varsa en büyük meseleniz bu olur. Hele mutfağı kötü bir ülkeye gittiyseniz yemek seçeneğiniz oldukça az olur. Romanya da böyle bir ülke ancak bir farkla, çok başarılı bir Türk Restoranı markasını barındırıyor ülkesinde.




Dristor Kebap, Romanya'da 1999 yılından beri faaliyet gösteren ve şubeleşmiş bir Türk restoranı. Açık söylemem gerekirse lezzet açısından Türkiye'deki çoğu restorandan iyi olduğunu söyleyebilirim. 


Gittiğim şubede beş döner takılıydı. Bunu daha önce gördüğümü hatırlamıyorum. 7/24 non stop hizmet verdiklerinden dolayı ancak yetişiyor galiba. 


Zamanım biraz kısıtlı olduğundan tüm lezzetlerinden tadamadım. Yediğim tavuk döner ise gerçekten çok başarılıydı. İçtiğiniz ayrandan kullandıkları turşuya hepsi kendi üretimleri. Ayrıca; et konusunda gerekli hassasiyeti göstermişler, etler helal kesimmiş. Tatlı menüsünde sütlaç ve baklava da mevcut.


Hem Türk hem de Romen çalışanları var. Türk olduğunuzu anladıklarında özel ilgi gösteriyorlar. Yemek sonrasında çay ısmarlamayı eksik etmiyorlar. Demleme çayı görünce ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.

Yolunuz Romanya'ya düşerse bir şubesine mutlaka uğrayın, şiddetle tavsiye olunur.

Adres: Strada Franceză 17, București 030167, Romanya
Telefon: +40 21 315 5540




Yorumlar

Popüler Yayınlar