PASTO BURSA

Instagram hesabımı açtığımdan beri en merak ettiğim mekanların başında gelir Pasto… Tabi ki bunun en büyük sebebi Ömür Akkor Şef’in paylaşımları. Biz de bu merakımızı gidermek ve güzel bir kahvaltı deneyimi için Pasto’nun yolunu tuttuk.


Pasto'nun Ekşi Mayalı Ekmekleri


Osmangazi Mahallesi Hancı Cadde 6 numaradaki Pasto’da hem fırın alışverişi hem de kahvaltı yapılabiliyor. İspirli Doğan Ailesi’nin 1890’larda başladığı ekmekçilik işini, 1996’da ortaklarından ayrılan Adil Doğan’ın oğulları Ayhan ve Hakan Doğan Pasto’yu açarak devam ettirmiş. Hakan Doğan, Moskova’da tıp eğitimini bırakıp ekmekçilik yapmak için Bursa’ya dönmüş mesela. Bu deneyimi size lezzet olarak yansıtan 42 çeşit ekmek var fırında.(1)

Ekşi Mayalı Ekmekler
Kahvaltı hizmeti self servis. Buzdolabındaki tabak tabak kahvaltılıklardan istediğinizi seçiyorsunuz. Bu kadar çok çeşit olunca seçimde baya zorlanıyorsunuz.

Çeşit Çeşit Kahvaltılıklar
Soğuk seçimlerimizden sonra sıra sıcak çeşitlerde. Biz kavurmalı yumurta ve muhlama tercih ettik. Muhlama başarılı olsa da kavurmalı yumurtayı pek beğenmedik açıkçası.

Muhlama

Kahvaltılıklar doğal olmasından lezzetleri gayet iyiydi. Sadece bir peynir çeşidini pek beğenmedik.
Kahvaltımız

Bir kahvaltıya gidince çeşit çok olunca kafam karışıyor. Pasto'nun tostlarının tadına bakmayı unuttum ne yazık ki. 

Yukarıda da bahsettiğim gibi kahvaltı self servis. Çalışan personel hizmet konusunda hızlı diyemem ama gayet güler yüzlüler. Hatta müşteriye güvenmelerini ve sıcakkanlı tavırlarını takdir ettim.


Finali, dondurma mı yesek? pasta mı yesek? derken en son Çilekli bir pasta ile yaptık. 

Çilekli pasta

Pasto, cadde üzerinde olduğundan ve geniş bir alana sahip olmadığından çocuk dostu olduğunu söyleyemem ama mekanda kocaman bir kuş kafesi olduğundan çocukların ilgisini çekebilir.


Girişteki çeşit çeşit ev yapımı makarnaların hepsini almak istedim :)

Çeşit çeşit makarnalar

Son olarak; güzel hizmet, daha tadına bakılacak birçok lezzet ve gayet makul bir hesapla Pasto mutlaka tekrar ziyaret edeceğim mekanların arasına girdi.


Adres  :  Akpınar, Hancı Cd. No:6, 16160 Osmangazi/Bursa
Telefon: (0224) 2414521


Kaynak:
  1.  http://urbanista.com.tr/



Pasto Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Yorumlar

Popüler Yayınlar