GRAND CELLO BALTALİMANI

Havanın güneşli olmasını fırsat bilerek Grand Cello'ya hafta sonu kahvaltı planı yaptık. Gitmeden önce sadece manzaralı bir mekanda hoş bir kahvaltı olarak geçeceğini düşünüyordum. Peki ne ile karşılaştık? Grand Cello efsanesinin yaratıcısı mekan sahibi Celil Abi ile tanışma fırsatı bulduk. 

Serpme Kahvaltı

Celil Abi yılların mekan işletmecisi. 1990 yılında mekan işletmeye başladığını söylüyor. Grand Cello ismini 1992 yılında kullanmaya başlamış, logosunda da bu tarihi kullanıyor. 17 yaşında Sivas'taki köyünden İstanbul'a gelip bulaşıkçılıktan komiliğe, mekan işletmeciliğinden aşçılığa restaurantın her kademesinde çalışmış kendisi. Yakın zamanda da Ortaköy'deki ortaklığını bırakarak Vakıftepe'de yer alan bu mekanı bizlerin hizmetine sunmuş.

Mekanın Bahçesi
Mekanın tam aile dostu olduğunu söyleyebilirim. Bir yandan mükemmel bir boğaz manzarası bir yandan meyve ağaçlarının altında yemyeşil bir bahçe... Sizi bir süreliğine İstanbul'dan uzaklaştırıyor. Şehrin merkezinde ama şehir havasından uzak...

Eşsiz Boğaz Manzarası

Kahvaltıdan bahsedersek taze yeşillikler, kıpkırmızı domates ve biber tabağı organik bir bahçeden yeni toplanmış gibi. Peynir tabağı sunumu ve lezzeti tam ağızlara layık. Reçel, bal, tahin pekmez, kaymak bal kahvaltının tatlıları. Genelde kahvaltılarda görmediğim bıldırcın yumurtası da bonusu. Kahvaltıya hafiften başlarken Celil Abi'nin "Daha sıcaklar gelecek karnınızı doyurmayın" uyarısı ile merakımız bir kat daha arttı.

Peynir Tabağı
Gelelim sıcak kahvaltılıklara... Açıkçası gelen tabakları gördükçe şaşkınlığım bir kat daha arttı. Bazıları sanırım Grand Cello'ya özgü lezzetler. Yaprağa sarılı hellim, sucuk, tarçınlı ekmek kızartması, elmalı tarçınlı kalem böreği, mantar, gözleme... Hellim haricinde hepsini başarılı bulduğumu söyleyebilirim ama tarçınlı ekmek kızartması favorilerimin arasına girdiğini söyleyebilirim.

Sıcak Tabağı 
Kahvaltı'da çay sınırsız. Portakal suyu dahil her türlü içecek fiyata dahil. Kahvaltılıklardan istediğiniz kadar talep edebiliyorsunuz. Fiyatı kişi başı 45 TL.


Henüz mekan yeni olduğundan geliştirme çalışmaları devam ediyor. 2017 yazında mekana teras katı eklemeyi planlıyorlar. Ayrıca; menüde yazan barbekü keyfi de önümüzdeki yıl hizmete girecek.

Menü
Antika sevgisini de buraya taşımış Celil Bey. Mekanın kapalı alanında çeşitli antikalar görmeniz mümkün.


Keyifli hoş sohbetle birlikte lezzetli kahvaltı sunumları için Celil Abi ve eşine çok teşekkür ediyorum. 



Son olarak, küçük bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Eğer buraya harita ile gelmeye kalkarsanız sizi çok farklı bir yoldan getiriyor. Vakıftepe tabelalarını takip etmenizi özellikle öneriyorum.

Adres: Baltalimanı Mahallesi, Vakıf Tepe Üstü Sokak, No 10/1, Sarıyer, İstanbul

Telefon: 0 542 716 19 67

Ulaşım

Grand Cello Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Yorumlar

  1. Mekanın iletişim numarası EMRE CENGİZ 0551 703 33 82 olarak güncellenmiştir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar