MOLEKÜLER BARBEKÜ

Yeni bir mekana gideceksem mutlaka araştırma yaparım. İnternette Moleküler Barbekü ile ilgili arama yaptığımda ise Mekan Sahibi Kürşat Necip Kaynak’ın şu açıklamasını “Moleküler Gastronomi'nin ilk projesi olan Moleküler Barbekü (TM) 11 Nisan Pazartesi günü hayata geçiyor” gördüm. Moleküler gastronominin örneği neler göreceğim heyecanı ile Moleküler Barbekü ’nün yolunu tuttum.

Rosto ve Kremalı Ispanak



Kanyon AVM’nin yanındaki yokuştan aşağıya indikten sonra yol hafif sola döndüğünüzde hemen 25-30 metre ileride Moleküler Barbekü’yü göreceksiniz. Bir kısmı dışarıda olmak üzere 8-10 masası olan butik bir mekan.

Moleküler Barbekü


Mekan ve lezzetlerle ilgili ayrıntılı bilgi almak için Mekan Sahibi Kürşat Bey’le uzunca sohbet ettik. Benim de içinde yer aldığım beyaz yakalıların hayalini hayata geçirmiş kendisi. Bankada bir süre çalıştıktan sonra mezuniyeti Kimya ile arkadaş ortamında yapmış olduğu lezzetleri birleştirerek Moleküler Barbekü fikrini ortaya çıkarmış. Mekan ve lezzetler hakkında bilgi verirken gözlerindeki ışığı görmeniz lazım. Menüdeki yemekler aklında olanların sadece birkaçı. Eminim ileride sürpriz farklı lezzetlerle karşılaşacaksınız.

Rosto hazırlık aşaması


 Menü çeşit çeşit yemeklerden ziyade belli başlı özel lezzetlerden oluşuyor. Sırayla denediklerimizden bahsedersem Homojenize Antrikot yanında siyez bulguru ve kremalı ıspanakla başladık. Homojenize antrikot görünüş olarak köfte lezzet olarak antrikot tadında. Pişirilme derecesi, etin yumuşaklığı ve tadıyla beni mest etti. Genetiği ile oynanmamış olan Siyez bulguru çoğu mekânda bulamayacağınız bir lezzet. Kremalı ıspanak da gayet güzel diyebilirim. İkisi gibisi tüm yan lezzetler küçük kavanozlarda sunuluyor.
Homojenize Antrikot ve Siyez Bulguru


Bu mekanın en özel yemeği olan rostoya gelirsek çok ama çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Başarılı olmasının ilk adımı etin seçiminden başlıyor. Mahalle kasabından aldıkları eti bir gece önce marine ediyorlar. Pişirme esnasında akan etin sularından yaptıkları sosu etin sunumda kullanarak lezzeti nirvaya çıkarıyorlar.



Kremalı kestane mantarına özel bir paragraf açmak istiyorum. Abartmayım ama kavanoz kavanoz kremalı mantardan yiyebilirim. Zaten kestane mantarı gayet lezzetlidir bir de üstüne güzel pişirilince harika olmuş. Gittiğinizde mutlaka tadın derim.

Sağdaki Kremalı Mantar

Yemeğin finalini Kadayıflı Magnolia ile yaptık. İçinde bol cevizi ile beğendiğimi söyleyebilirim. Yemekte çıtayı yükseltmiş olduklarından tatlıda da beklentimiz büyüyor. Bu yüzden tatlı çeşidi artırmalarını umuyorum.
Kadayıflı Magnolia

Son olarak Moleküler Barbekü’nün Türkiye’de ilk olan özelliklerinden bahsetmek istiyorum.
1.      Ne istersen öde: Fiyat aralığı içinde canınız ne isterse onu ödeyeceksiniz. Örnek; Homojenize Antrikot’un menü fiyatı 16-22 TL aralığında.
2.      Her şey el yapımı: Gazozlar, sodalar, tatlılar dahil her şey el yapımıdır.  Tatlılar tamamen ev yapımı. Gazoz ve sodayı da en yakın zamanda el yapımı olarak bulabileceksiniz.
3.      Füme Evi: Farklı ağaç aromaları ile fümelendirilmiş etleri tadabileceksiniz.
 
Menü 1.Sayfa


 
Menü 2.Sayfa

Adres: Ortabayır Mahallesi Dereboyu Caddesi No:48 Kağıthane/İstanbul

Telefon: 0553 839 19 69



Moleküler Barbekü Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Yorumlar

Popüler Yayınlar