MOLEKÜLER BARBEKÜ
Yeni bir mekana gideceksem
mutlaka araştırma yaparım. İnternette Moleküler Barbekü ile ilgili arama
yaptığımda ise Mekan Sahibi Kürşat Necip Kaynak’ın şu açıklamasını “Moleküler Gastronomi'nin ilk projesi olan
Moleküler Barbekü (TM) 11 Nisan Pazartesi günü hayata geçiyor” gördüm.
Moleküler gastronominin örneği neler göreceğim heyecanı ile Moleküler Barbekü
’nün yolunu tuttum.
Rosto ve Kremalı Ispanak |
Kanyon AVM’nin yanındaki yokuştan
aşağıya indikten sonra yol hafif sola döndüğünüzde hemen 25-30 metre ileride
Moleküler Barbekü’yü göreceksiniz. Bir kısmı dışarıda olmak üzere 8-10 masası
olan butik bir mekan.
Moleküler Barbekü |
Mekan ve lezzetlerle ilgili
ayrıntılı bilgi almak için Mekan Sahibi Kürşat Bey’le uzunca sohbet ettik.
Benim de içinde yer aldığım beyaz yakalıların hayalini hayata geçirmiş kendisi.
Bankada bir süre çalıştıktan sonra mezuniyeti Kimya ile arkadaş ortamında
yapmış olduğu lezzetleri birleştirerek Moleküler Barbekü fikrini ortaya
çıkarmış. Mekan ve lezzetler hakkında bilgi verirken gözlerindeki ışığı
görmeniz lazım. Menüdeki yemekler aklında olanların sadece birkaçı. Eminim
ileride sürpriz farklı lezzetlerle karşılaşacaksınız.
Rosto hazırlık aşaması |
Menü çeşit çeşit yemeklerden ziyade belli
başlı özel lezzetlerden oluşuyor. Sırayla denediklerimizden bahsedersem
Homojenize Antrikot yanında siyez bulguru ve kremalı ıspanakla başladık.
Homojenize antrikot görünüş olarak köfte lezzet olarak antrikot tadında.
Pişirilme derecesi, etin yumuşaklığı ve tadıyla beni mest etti. Genetiği ile
oynanmamış olan Siyez bulguru çoğu mekânda bulamayacağınız bir lezzet. Kremalı
ıspanak da gayet güzel diyebilirim. İkisi gibisi tüm yan lezzetler küçük
kavanozlarda sunuluyor.
Homojenize Antrikot ve Siyez Bulguru |
Bu mekanın en özel yemeği olan
rostoya gelirsek çok ama çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Başarılı
olmasının ilk adımı etin seçiminden başlıyor. Mahalle kasabından aldıkları eti
bir gece önce marine ediyorlar. Pişirme esnasında akan etin sularından
yaptıkları sosu etin sunumda kullanarak lezzeti nirvaya çıkarıyorlar.
Kremalı kestane mantarına özel bir
paragraf açmak istiyorum. Abartmayım ama kavanoz kavanoz kremalı mantardan
yiyebilirim. Zaten kestane mantarı gayet lezzetlidir bir de üstüne güzel
pişirilince harika olmuş. Gittiğinizde mutlaka tadın derim.
Sağdaki Kremalı Mantar |
Yemeğin finalini Kadayıflı
Magnolia ile yaptık. İçinde bol cevizi ile beğendiğimi söyleyebilirim. Yemekte
çıtayı yükseltmiş olduklarından tatlıda da beklentimiz büyüyor. Bu yüzden tatlı
çeşidi artırmalarını umuyorum.
Kadayıflı Magnolia |
Son olarak Moleküler Barbekü’nün
Türkiye’de ilk olan özelliklerinden bahsetmek istiyorum.
1.
Ne istersen öde: Fiyat aralığı içinde canınız ne isterse onu
ödeyeceksiniz. Örnek; Homojenize Antrikot’un menü fiyatı 16-22 TL aralığında.
2.
Her şey el yapımı: Gazozlar,
sodalar, tatlılar dahil her şey el yapımıdır. Tatlılar tamamen ev yapımı. Gazoz ve sodayı da
en yakın zamanda el yapımı olarak bulabileceksiniz.
3.
Füme Evi: Farklı ağaç aromaları ile fümelendirilmiş
etleri tadabileceksiniz.
Telefon: 0553 839 19 69
Yorumlar
Yorum Gönder